Snakebite laat van zich zien

Snakebite is bezig aan een goede reeks. Na zijn overwinning bij het WK heeft hij nu ook Masters gewonnen. Peter Wright nam het in de eerste ronde op tegen Joe Cullen. Joe Cullen moest in die partij de meerdere in Peter erkennen, met een 10-7 overwinning voor Wright. Naast Cullen zagen we ook Chisnall en Anderson verliezen.

Spannende finale

In de finale nam Peter Wright het op tegen ‘Bully boy’ Michael Smith. Op het eerste oog leek het een eenzijdige finale te worden door de sterke start van Wright. Na 5 legs had hij een voorsprong van 4-1 te pakken en er leek geen wolkje aan de lucht. Bully boy wist zich echter goed terug te knokken en kwam op 8-8. Nadat Michael Smith 3 matchdarts miste trok Wright toch aan het langste eind en won de partij met 11-10.

Nieuwe pijlen

Wright is onlangs overgestapt op nieuwe pijlen, deze nieuwe pijlen hebben hem nu de WK titel en de Masters gebracht. Het lijkt er ook op dat Wright zelf de volle vertrouwen in de pijlen. “Ik gooide vier 9-darters in 15 minuten met die pijlen en mister er nog drie” 

Het ging niet altijd over rozen

Wright groeide op in een arm gezin waar ze vroeger geen geld hadden voor een dartbord. Volgens The Telegraph gooide Wright daarom vroeger op een boom. Op zijn vijftiende sloot hij zich aan bij een team, waarna hij een goede jeugd carriere tegemoet ging. Zijn eerste wereldkampioenschap vond in 1995 plaats. Helaas heeft Wright daarna nog een aantal WKs moeten laten schieten omdat hij niet het geld had om het reizen te financieren. Door zijn vrouw Joanne is hij later weer gaan spelen omdat die hem aanmoedigde om de darts weer op te pakken. En met succes! Op dit moment is hij één van de beste darters ter wereld.