De winterse transferwindow

Het seizoen is halverwege, wat betekent dat de winterse transferwindow geopend is. In aanloop naar het einde van het seizoen krijgen clubs van over de hele wereld de allerlaatste mogelijkheid om spelers te kopen, verkopen of huren. Welke geruchten gaan rond? En wat zijn de laatste bevestigde transfers? In deze blog vertellen we je alles over alle inkomende en uitgaande wintertransfers!

Oude Eredivisie-spelers keren terug

Ook in Nederland is de winterse transferperiode in volle gang. Zo voegde Ajax vanochtend vroeg een nieuwe speler toe aan de Amsterdamse selectie: Ivoriaans international Sébastien Haller komt over voor een bedrag van 22,5 miljoen euro. De 26-jarige spits is geen onbekende voor trainer Erik ten Hag: de twee werkten eerder samen bij FC Utrecht. Haller zet zijn handtekening onder een contract tot medio 2025. 

Naast Ajax, stuntte ook ADO Den Haag op de transfermarkt. De Residentieclub verwelkomden eerder deze week Daryl Janmaat en Marko Vejinovic. Janmaat heeft 34 Oranje-interlands achter zijn naam staan en Vejinovic deelde een aantal jaar geleden de lakens uit bij topclubs als AZ, Feyenoord en Vitesse. De transfers zijn daarmee sensationeel te noemen.

Een opmerkelijk gerucht uit Rotterdam: Feyenoord gaat Jeremain Lens op huurbasis overnemen van Besiktas. De Turken willen al geruime tijd af van de Nederlandse grootverdiener en zouden de oud-PSV’er maar al te graag bij Feyenoord stallen. Daarvoor dienen de Rotterdammers weliswaar een bedrag van 1,25 miljoen euro over te maken.

Transfernieuws in het buitenland

Evenals in Nederland, zitten de clubs uit het buitenland niet stil. Zo spelen verschillende clubs in op het nieuws dat Sergio Ramos zijn contract bij Real Madrid niet wil verlengen. De Madrilenen willen zijn aflopende contract met slechts één jaar verlengen, wat tegen het zere been van Ramos is. Daarnaast moet de Spanjaard flink wat salaris inleveren. Omdat de onderhandelingen met Real Madrid zeer moeizaam verlopen, zien clubs als Manchester City, Liverpool en PSG hun kans schoon om de 178-voudig international over te nemen.